Een groep actieve ouders, grootouders, sympathisanten, leiding en/of oud-Reigerleden die de werking van de 191ste FOS De Reiger ondersteunt. Het Steuncomité bestaat uit steunende en effectieve leden. De effectieve leden kunnen zetelen in de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur komt elke eerste dinsdag van de maand samen voor een bestuursvergadering.

Wat doet het Steuncomité?

In het belang van de kinderen, heeft de Reigergemeenschap reeds lang geleden beslist om de eenheid en de leiding structureel te vrijwaren van al te logistieke bekommernissen. De leiding kan zich daardoor ten volle concentreren op haar kernactiviteit: scouting, terwijl de zorgen voor de infrastructuur werden toevertrouwd aan de vzw Steuncomité. De Reigergemeenschap is trots om een van de beste en grootste lokalen van Oost-Vlaanderen te bezitten. Het steuncomité beheert en onderhoudt dit gebouw, zodat de scoutsactiviteiten in optimale omstandigheden kunnen plaatsvinden. Het comité staat ook volledig in voor de energiekosten.

Om de kosten onder controle te houden, worden regelmatig de handen uit de mouwen gestoken. Zo organiseert het Steuncomité geregeld een klusjesnamiddag op zaterdag. Het steuncomité helpt de eenheid ook door bvb. aankopen van (kamp)materiaal. Dit alles vereist al gauw zo een 23.000 euro per jaar. Hiervoor doen we geen beroep op de Reigerlidgelden, welke de kinderen betalen (deze zijn immers nodig voor hun scoutsactiviteiten en –verzekering). Wij doen voornamelijk aan fondsenwerving via het organiseren van activiteiten: spaghettiavond, mosselsouper, nieuwjaarsreceptie, azaleaverkoop, kaas- en wijnavond en reigergrill.

Hoe kan je helpen?

!!! Iets consumeren aan de bar na de vergadering helpt al enorm !!!

Je kan lid worden van de vzw steuncomité De Reiger, dit kan als steunend lid (€ 10,00) of als effectief lid (€ 35,00). Zowel ex-reigers als ouders van Reigertjes zijn welkom.

Ook zijn er de maandelijkse klusdagen waarbij kleine onderhoudswerken aan het lokaal uitgevoerd worden en waarbij extra helpende handen meer dan welkom zijn. Deze worden voor het scoutsjaar 2014-2015 op volgende data gehouden: 27 september, 25 oktober, 29 november, 31 januari, 28 februari, 28 maart, 18 april, 30 mei en 20 juni.

Hoe kan je nog helpen?

!!! Neem deel aan de activiteiten die we organiseren !!!

Je kan bijdragen door een helpende hand uit te steken bij de voorbereiding van onze activiteiten, zaal klaarzetten, helpen koken, opdienen, op- en afruimen, afwassen, …. Of geef je bijvoorbeeld op om de bar open te houden. Handige Harry’s (m/v) zijn steeds welkom op de tweemaandelijkse klusjesnamiddagen: grote en kleine kuis, werken op het terrein, grote en kleinere herstellingswerken in en aan het lokaal.

Interesse in sponsoring?

Contacteer Bernard Van Assche-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Giften aan project 90, met fiscaal attest indien meer dan €40, voor de aankoop van tenten zijn welkom via FOS.

!!! Jouw individuele inbreng komt alle Reigers groot en klein ten goede, ook je eigen kinderen dus! En het is en blijft heel hard nodig !!!

 

Want vergeet niet:

“Kinderen mogen zich achter ons verschuilen, maar wij nooit achter de kinderen.

 En dan nog: hoe ze ook zijn, groot, verstandig, sterk, altijd hebben ze

onze bescherming en onze hulp nodig.”