Steuncomité de Reiger

Het steuncomité is een groep actieve ouders, grootouders, sympathisanten, leiding en/of oud-Reigerleden die de werking van de 191ste FOS De Reiger ondersteunt. Het comité komt ongeveer zes keer per jaar samen voor een bestuursvergadering.

Wat doet het Steuncomité?

In het belang van de kinderen, heeft de Reigergemeenschap reeds lang geleden beslist om de eenheid en de leiding structureel te vrijwaren van al te logistieke bekommernissen. De leiding kan zich daardoor ten volle concentreren op haar kernactiviteit: scouting, terwijl de zorgen voor de infrastructuur werden toevertrouwd aan de vzw Steuncomité. De Reigergemeenschap is trots om een van de beste en grootste lokalen van Oost-Vlaanderen te bezitten. Het steuncomité beheert en onderhoudt dit gebouw, zodat de scoutsactiviteiten in optimale omstandigheden kunnen plaatsvinden. Het comité staat ook volledig in voor de energiekosten.

Om de kosten onder controle te houden, worden regelmatig de handen uit de mouwen gestoken. Zo organiseert het Steuncomité geregeld een klusjesnamiddag op zaterdag. Het steuncomité helpt de eenheid ook door bvb. aankopen van (kamp)materiaal. Dit alles vereist al gauw zo een 23.000 euro per jaar. Hiervoor doen we aan fondsenwerving via het organiseren van activiteiten: spaghettiavond, frietjesavond, nieuwjaarsreceptie, neuzekesverkoop, en reigergrill.

Hoe kan je helpen?

Je kan lid worden van de vzw steuncomité De Reiger, dit kan als steunend lid (€ 10,00) of als effectief lid (€ 35,00). Zowel ex-reigers als ouders van Reigertjes zijn welkom. Ook zijn er regelmatig klusdagen waarbij kleine onderhoudswerken aan het lokaal uitgevoerd worden en waarbij extra helpende handen meer dan welkom zijn. Je kan ook bijdragen door een helpende hand uit te steken bij de voorbereiding van onze activiteiten, zaal klaarzetten, helpen koken, opdienen, op- en afruimen, afwassen, ….

Interesse in sponsoring?

Giften aan project 90, met fiscaal attest indien meer dan €40, voor de aankoop van tenten zijn welkom via FOS. Contacteer Bernard Van Assche voor vragen hieromtrent.-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  voor vragen hieromte          voo v